Szepes Mária díj

A Természetgyógyász magazin XX. karácsonyi ezoterikus fesztiválja nagy sikerrel zajlott vasárnap.

Az ünnepélyes megnyitó keretében átadásra került a Szepes Mária Alapítvány idei díja is. E díjat olyan személyek kaphatják, akik sokat tesznek embertársaikért, a kultúráért, s azért a szellemiségért, amelyet Szepes Mária képviselt, s egész életén át szolgált.

Idén: DR. GÖRGEI KATALIN ÉS NOVÁK ANDRÁS kapták az elismerést.

szepes mária díj

Dr. Görgei Katalin
Kezdetben volt a természetgyógyászat. És egy másik kezdetben volt a Természetgyógyászat. Az idők során mindkettő meghalt egy kicsit, ma már viszont újból él, és van Természetgyógyász Magazin is. Dr. Görgei Katalin főszerkesztő nem orvos, a magazin nem szaklap. Azt mondja: olyan újságot akart közreadni, amely igényes, hiteles, érdekes, meggyőző, ráadásul szép. Hogy erre mi a garancia? Talán Kata személyisége.

Novák András
Ha valaki azt mondja fiatalkorában Novák Andrásnak, hogy valamikor sikeres könyvkiadó lesz, alighanem kineveti. Az ember rocksztárnak készül, rendezőnek, divattervezőnek vagy színésznek. Aztán elolvassa a Vörös Oroszlánt, eljut Indiába, megismerkedik Szepes Máriával, és az élete különös kanyart vesz. Megalapítja Magyarország első ezoterikus könyvkiadóját 1988-ban, akkor, amikor ilyesmiről itt még nem illik beszélni. Novák András közvetve, az általa kiadott könyvein keresztül ezrek sorsát, százezrek gondolkodását befolyásolta, indította el a spiritualizmus, az öngyógyítás, az ezotéria felé.

„Az élet örök, halál nincs„

December 14-én született Szepes Mária.
Boldog Égi Születésnapot kívánunk!

"De nehéz, de nehéz reményed apadó szintjét fénylő hittel feltölteni, s a végtelen szimmetriát meglelni a pokolban is!
De nehéz, de nehéz mindig bízni és mindig adni, anélkül, hogy áldozatod földi arannyal kifizetnék!
De nehéz, de nehéz az agyaddal érezni s a szíveddel látni. Hiú sérelmeken mosolyogni és sajnálni azt, aki megüt! Ha megidézed magadban a csillagszelídítő bölcset, Ő mégis a nehezebbet választja a könnyű helyett. Belső Mestered jobban tudja nálad, hogy egyszerűbb megtenni a könnyűt, de az ijesztő erővel visszaüt! Izmaid attól nőnek, hogy életed súlyát önként megemeled.
A félutat, amely a csodához vezet, akármilyen úttalan meredek, neked kell kitaposnod. E vállalkozás talán utolsó, ziháló lélegzeted is elkéri, de megéri! Mert a titkos középpontig, ahol az idő az időtlent metszi, eléd jön Isten, s minden terhed továbbviszi."

szepes mária

Író-olvasó találkozó PAULINYI TAMÁS, Szepes Mária Díjas íróval, költővel

EMBERÓLOMBÓL EMBERARANY
A SZINTÉZIS Szabadegyetem és a SZEPES MÁRIA Alapítvány közös sorozata:

szepes-paulinyi

LÉLEKELIXÍR

Előadássorozat a Vörös Oroszlán Teaházban

A SZINTÉZIS Szabadegyetem és a SZEPES MÁRIA Alapítvány szervezésében

Időpont: 2017. január 10. kedd / 18.30 h

A VÁLTOZÁS MÁGIÁJA / ÚJ ÉV, ÚJ EMBER? (2.)

Az újév naptári mérföldkövét sokan tekintik új kiindulópontnak, egyfajta kapaszkodónak is életükben. Szokások rabjai határozzák el magukat a változásra, ígéretek születnek ilyenkor a tiszta lappal indulás, a „tabula rasa" jegyében. Változni mindig lehet, ez választás, döntés és cselekvés kérdése.

Mindez nemcsak tudatos lehet, sőt jobbára nem az, és az is igaz, hogy a változásaink nem mindig visznek előre, de vajon mi sarkall minket a változásra és mi tart vissza attól? A gondolatok vagy az érzelmek jelentik az igazi teremtőerőt, mitől működnek, és mitől nem működnek a „programozásaink"? Erről és sorsunk igazi varázspálcáiról szól a LÉLEKELIXÍR sorozat következő része.

A húsz éve működő SZINTÉZIS Szabadegyetem Mária Néni alapító fővédnökségével jött létre, Tamás több könyvéhez szintén Mária Néni írt előszót, ahogy közel húsz éven keresztül - haláláig - Tamás irodalmi, kutatói és iskolavezetői munkásságát is nyomon követte, tanácsokkal segítette. Paulinyi Tamás, Fürjes B. Katalinnal és Vásáry Tamással egyetemben 2015 decemberében megkapta a Szepes Mária Díjat. A SZINTÉZIS Szabadegyetem a SZEPES MÁRIA Alapítvánnyal a mai napig élő munkakapcsolatot ápol.

Helyszín: Vörös Oroszlán Teaház / Bp. VI., Jókai tér 8.
Belépő egységesen (a helyszínen az esemény napján, közvetlenül az előadás előtt): 2.300 Ft, amely három különböző tea fogyasztását is magába foglalja.

További információk és interjúk:

Figyelem! A BÓLÉBÁL kisregény Paulinyi Tamás honlapján, már webshopon keresztül is megrendelhető:

Áldott Ünnepeket!

„A spirituális megismerés olyan tényeket tár fel az ember előtt, amelyek megváltoztatják egész magatartását a sorssal, a világgal és önmagával szemben. Ez a magatartás az öntudatlan életálom káprázatai között különösen passzív, szorongó és szkeptikus. Az ébredés, vagyis felismerés folyamatában azonban fokozatosan aktívvá és mágikussá válik. A mágikus magatartás tudatos operációk véghezvitelét jelenti a képzelőerő láthatatlan áramával, és ez megragadja, átformálja a látható dolgokat. Zárlatokat nyit ki, lehetetlennek tűnő teljesüléseket okoz, és determinált körülményeket old fel".
Szepes Mária

MÁRIA - Müller Péter írása

Az alábbi írás egy rövid részlet a most megjelenő új művemből, az „Örömkönyv"-ből. Azon a napon és éjszakán írtam, amikor Mária átlépett a szellemi hazánkba. Másnap délben tudtam meg a hírét. Így lett egy vallomásból búcsúzás.

Ott ül a foteljában. Vagy inkább úgy mondom: trónusán. Ősz haja: korona. Egyetlen szál nem lóg belőle. Arca szép metszésű, nemes. Mosolyog. Rejtélyesen, mint egy szépen megvénült egyiptomi királynő. Csak a kezét csókolom meg, mert tudom, hogy arca omlatag, törékeny, karját már nem is izmok, csak a lelke mozgatja, halványkék erekkel van befuttatva, és oly vékony, csoda, hogy mozdul még.
Szemével nem lát, csak a lelkével.
Leülök eléje. Nem szólok egy szót sem, de végül kimondom, amit gondolok:
- Szép vagy.
- Tudom.

SZAKDOLGOZAT

A fiatal pszichológus Szepes Máriát választotta szakdolgozata témájául, amihez Szepes Mária taníványait, Mizsey Terézt, és Kovács Juliannát kérte segítségől. A két tanítvány és barát, pedig örömmel rendelkezésre állt. A továbbiakban olvashatják a dolgozatot.

MÁRIA - Müller Péter írása