A mindennapi élet mágiája

A mágia valójában erőt jelent, a képzelet önmagát megvalósító varázserejét. S ha e varázserőt valaki megkérdőjelezné, az írónő az orvostudomány legújabb felismeréseire hivatkozik, amelyek szerint a legtöbb betegség pszichoszomatikus – idegi – eredetű, és többnyire valamely betegséget feltételező képzelgéssel, rettegéssel kezdődik. A betegségbe menekülés teremtő képzeletünk kóros elburjánzásából adódik.

Szepes Mária önfejlesztő gyakorlatai segítenek szárnyat bontani a kozmosz irányába, áttörni a beszűkült tér-idő káprázat ködfalait, és – tapasztalni fogjuk – hatalmas gyógyító erő támad fel bennünk. Ne mellőzzük mindennapjainkban öngyógyító tanácsait sem, mert lábadozásunk örömét nagyobb aktivitás és fénylő egyensúly formájában nemsokára tapasztalni fogjuk. Mindez összefügg A FÉNY MÁGIÁJÁval, amelyben a hermetikus filozófia titkos tanaival ismerkedhetünk meg, s általa erőnk (mágiánk) megszilárdul.

"A szándék, hogy ne fertőzzük magunkat jövőtől, jelentől, embertársainktól, helytállásoktól való félelemmel, sérüléseket kiváltó, helytelen magatartással, különösen a mi, feszültségekkel terhes világunkban, gondolom, becsületes, humánus törekvés.

Nem csupán szavakat ajánlok fel az olvasónak, hanem olyan „gyógyszereket”, amelyek gyógyító hatását önmagamon is kipróbáltam.