„Már vártalak, tudtam, hogy jönni fogsz....." Ezekkel a szavakkal fogadta Szepes Mária Völcsei Juditot első találkozásukkor. Nincsenek véletlenek, de hogy mi okból kerültek kapcsolatba egymással, Judit még nem sejtette.
A megoldásra, a találkozásaik, az életében előforduló jelentős véletlenek, és megfejtésre váró álmai vezették rá.
Ezután már „csak" annyi lett a dolga, hogy elkezdje kitaposni azt az ösvényt, ami számára kijelöltetett, bár maga sem sejtette, hogy ez az út ennyire rögös és szerteágazó, de a feladat nagyszerűsége elég erőt és lelkesedést ad Juditnak, hogy lépésről lépésre teljesítse feladatát.

Völcsei Judit kineziológus, természetgyógyász. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Sok más ezoterikus és szellemi szintű gyógymódot tanult meg, hogy szintézisbe hozza a különféle technikákat, és magas szinten alkalmazza azokat.

 

Már vártalak, tudtam, hogy jönni fogsz....." Ezekkel a szavakkal fogadta Szepes Mária Völcsei Juditot első találkozásukkor. Nincsenek véletlenek, de hogy mi okból kerültek kapcsolatba egymással, Judit még nem sejtette.
A megoldásra, a találkozásaik, az életében előforduló jelentős véletlenek, és megfejtésre váró álmai vezették rá.
Ezután már „csak" annyi lett a dolga, hogy elkezdje kitaposni azt az ösvényt, ami számára kijelöltetett, bár maga sem sejtette, hogy ez az út ennyire rögös és szerteágazó, de a feladat nagyszerűsége elég erőt és lelkesedést ad Juditnak, hogy lépésről lépésre teljesítse feladatát.
Völcsei Judit kineziológus, természetgyógyász. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Sok más ezotérikus és szellemi szintû gyógymódot tanult meg, hogy szintézisbe hozza a különféle technikákat, és magas szinten alkalmazza azokat.

- Létrehoztad a „FÉNYHÁZ"-at. Mi a küldetése? És honnan jött az elnevezés?
- A Fényház különböző alternatív és természetgyógyászati módszerekkel segít helyreállítani és fenntartani a test-lélek egészségét. Így elérhetjük személyiségünk fejlődését és a stresszmentes hétköznapok megélését.
Álmomban egy ragyogóan fénylő épületet láttam, s hozzá a hang:" ez a fényház, neked kell létrehoznod".
- Azt mondják, az indigó gyerekek Fénymunkások. Azért születtek közénk, hogy elősegítsék a változást, és felnyissák spirituális szemünket, hogy végre általuk önmagunkra találhassunk. Nekik nincs születési programjuk, épp ezért nehezen találják helyüket a világban.
- Mindig is a „más" gyerekek és a szüleik találtak meg problémáikkal. Később őket hívták az újkor gyermekeinek, a fény gyerekeinek, indigóknak. Hogy összetett a probléma, s hogy nemcsak őket érinti, az egyre világosabb lett. Több kísérletem volt arra vonatkozóan, hogy lehetne nekik segíteni, kiket, milyen szervezeteket, intézményeket lehetne bevonni a munkába, több-kevesebb sikerrel.
Az, hogy ez mennyire nem egyszerű, de fontos, nélkülözhetetlen feladat, azt Mária néni is többször hangsúlyozta. Ezért is kaptam áldást tőle, hogy legyen elég erőm a megvalósításához.
- Milyen változásokon ment át a Fényház, létrehozása óta?
- A Szepes Mária fényháza most újabb szakaszába érkezett: a magatartászavaros, figyelemhiányos, de magas intelligenciával rendelkező gyerekeknek - tehát akiket nem fejleszteni kell- továbbra is az egyénre szabott tanulási technikák, a középút megtalálása az önértékelésben és az értékrend kialakításában, az energiákkal való helyes bánásmód, a különféle mozgásterápia, a meditáció és a stressz kezelés áll. Emellett párhuzamosan a szülők útbaigazítása is legalább olyan fontos része ennek a folyamatnak, mint a gyerekekkel való foglalatosság.
- Nem lehet egyszerű feladat sok szülővel megértetni, hogy türelemmel figyeljenek rájuk. Észérvekkel győzzék meg őket, és ne büntetéssel.
- A napi konfliktushoz a megoldást Mária néni mondata adja:" a felnőtteknek meg kell tanulni ismét gyereknek lenni. Akiben meghal a gyerek, az önmaga halott!" S bizony munkám során is azt tapasztalom, hogy a felnőttkori probléma nagy része a sértett, a nem szeretett, a túlzott elvárásoknak megfelelő, önmagát kifejezni, megélni nem tudó gyerek-énből fakad. Mária nénivel közösen ezért tartottuk olyan fontosnak az önismeretet, a karakterológiát.
- A pedagógusok, és általában az oktatási rendszer hogy áll ehhez a szerteágazó „problémához"?
- Nagy kihívást jelent. Kezdve azzal, hogy át kellene formálni az SNI fogalmát. Ez a sajátos nevelést igénylő gyerekek csoportját jelenti, ám ebbe azok a gyerekek tartoznának, akiket csökkent részképességükből adódóan fejleszteni kell, akik nem tudják felvenni az ütemet a többi átlag gyerekkel. De mi van, abban az esetben, ha más az értékrendje, nehezen fogadja el a hatalomelvűséget, megfelelő másképp tanulna, sokszor azért rosszalkodik, mert már rég nem köti le az óra anyaga amilyen ütemben haladnak, ugyanakkor soha nem látott összefüggésekre jönnek rá, s számos területen kimagasló teljesítményekre képesek? Mit kezdenek velük a pedagógusok? Hogy kezelik őket? Hova küldik őket és a szüleiket? Hogy van az iskolában fejlesztő pedagógus? Magas IQ-val nem kell fejleszteni! Hogy van iskolapszichológus? Számos gyerek, és szülő kikéri magának, hogy sem ő, sem a gyereke nem hülye, és senki ne mondja meg neki, hogy nevelje a gyerekét. Egyébként sem lehet igazságot tenni a gyerek és a pedagógus közti konfliktusban. Tehát irány a nevelési tanácsadó: Ahol felmérnek, véleményt adnak, besorolnak. Leginkább az SNI-be. Innentől kezdve pedig mindenki köteles a szabályokat betartani. Hiszen ez a dolgok törvény által előírt menete. Hogy közben értékek vesznek el?? Hogy a szülő és a pedagógus is sokszor beleőrül tehetetlenségébe, felőrlődik a hétköznapokban? Hát nekem ez a nem mindegy! Ezért jött létre a fényház, ahol számos hagyományos, és alternatív módszert kínálunk mindhárom közegnek megoldásként.
Tekintve, hogy évközben mindenki eléggé elfoglalt, intenzív nyári kurzusokat is indítunk.
- Honnan merítesz erőt mindehhez?!
- Mária néni mondta nekem, hogy „mindig veled vagyok, és segítek. Most ebben a formában, de ha levetem ezt a ruhát, akkor is veled leszek!" Ezt már a temetése napján megtapasztalhattam, hiszen, amikor az urna elé helyeztem fehér virágomat, azt kértem: légy az őrangyalom! Majd aznap este egy nagy Jézus gyertyát égettem, ami angyal alakban égett le (lásd fotó)
Nemcsak remélem, de hiszem is, hogy fényház megoldást ad mindenkinek, s ezzel teljesítem azt a nem kis feladatot, amit rám osztottak, s Mária néni is elégedett lesz velem.

Forgács Renáta