Az ezoterikus és metafizikai tanítások az európai szellemi hagyomány fejlődéstörténetében folyamatos (felszíni és/vagy búvópatakként) jelen voltak az elmúlt évezredekben és jelentős tudósok, gondolkodók, kultúra- és társadalom újítók munkásságát inspirálták nyílt vagy rejtett körülmények között.  Ennek az áramlatnak legismertebb csoportjai akkor az alkimista, a szabadkőműves és a rózsakeresztes hagyományokban nevelődtek.

E hagyomány kiváló hazai követője és megújítója a XX. sz.- i magyar szellemi közösségekben Wictor Charon ,(polgári nevén Scherbák Viktor, zeneszerzői nevén Galánthay Papír Viktor (sz.1907. szept.17. - 1976. október 22.) és testvére, Szepes Mária (Orsi Mária, Scherbák Magdolna). Charon és Mária sokak számára enigmatikus alkotó páros volt, akik ugyanakkor jelentős szellemi hatást gyakoroltak a hazai ezoterikus és újkori gondolkodásra és szellemi iskolákra.

Ennek lényegét magvas és sajátos stílusban Charon 52, számos még kiadatlan írásban, könyvben, és a magyar közgondolkodás számára is érthető, inspiráló stílusban és tartalommal  testvére, Szepes Máriakönyvei, írásai juttatták el leginkább a hazai tágabb közönséghez.

         Ruzsa Ágota
dialógus facilitátor - metafizikai tanító
a Charon hagyaték gondozója

www.ariadnegaia.com


Wictor Charon megjelent művei:

AZ EMBER KÉT ÉLETE – A MISZTIKUS ÚT
Solaria Kiadó 1986

ATLANTISZI MÁGIA
Média Kiadó 1990

ÖNMENEDZSELÉS FELSŐ FOKON
Szemtanú Kiadó 1990

AZ ALKONYI BÁRKA MISZTÉRIUMA
Ecoplan Kft. 1993

A MISZTIKUS ÚT
Vízöntő Kiadó 1993

Wictor Charon – Szepes Mária

ACADÉMIA OCCULTA
Arkánum Szellemi Iskola 1994

AZ ÚJ EON FILOZÓFIÁJA
Rockcity kft. 1999

LÉTRÁS MACSKA KALANDJAI (mese)
Pacific 17 Kiadó