fb

facebook pottyos

yt

"A szeretet kiolthatatlan öröktűz, amely melegít, de nem éget, érlel és alakít erőszak nélkül. A szenvedélytől az különbözteti meg, hogy nem köt csereüzletet, és nem ragaszkodik. Szétszórja önmagát, mint a Nap."
- Szepes Mária

dr. Árkai Márta

tanár, asztrozófus, karakterológus, a Szepes Mária Alapitvány munkatársa

arka martadr. Árkai Márta (sz. 1965. Budapest)

Márti 1989-ben végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán, magyar-angol szakon. Friss diplomásként – egy felkérés mentén - a felsőoktatásban helyezkedett el, s különféle egyetemek és főiskolák idegen nyelvi tanszékein oktatott. Közben Az ELTE-n posztgraduális tanulmányokat folytatott, s 1999-ben Felsőfokú Kulturális Menedzser diplomát, majd az Angol-Amerikai Intézetben 2000-ben összehasonlító irodalomtudományból doktori (PhD) fokozatot szerzett.

A tudományos fokozat elnyerését követően – szintén egy meghívás alapján – a katedrát tolmács-fordító karrierre cserélte, s a nemzetközi kommunikáció és rendezvényszervezés terén szerzett értékes tapasztalatokat.

Mindeközben egyre nagyobb érdeklődéssel fordult a változatos tevékenységei során megismert helyzetek és emberek, és mindenek felett a kapcsolódások természetrajza felé. Asztrozófiai, grafológiai, karakterológiai, filozófiai, összehasonlító vallástudományi, jóga, pranayama, meditációs és szanszkrit nyelvi tanulmányokat folytatott – és teszi mindezt jelenleg is. A Szepes Mária által is hangsúlyozott praxis, azaz a gyakorlás a mindennapjainak szerves része – olyannyira, hogy belső igénye mentén idejének jelentős részét csendes elvonulásban éli.  Ugyanakkor mindig szívesen osztja meg tudását a hozzá fordulókkal egyéni mentorálás, illetve kiscsoportos foglalkozások formájában.

A Szepes Mária Alapítvánnyal 2010-től szoros szellemi-lelki kapcsolatot ápol. 2018-tól a Szepes Mária Akadémia keretén belül személyes és online programokat szervez, melyeken előadóként legfőbb célja Szepes Mária szellemi hagyatékának széles körben való megismertetése, terjesztése, az írónő szándékával összhangban történő modernizálása – azaz bekapcsolása a jelenlegi korszak spirituális áramköreibe. Ennek megfelelően Márti tevékenységének fontos eleme olyan korszerű, a hagyományos tanításokból táplálkozó, ám határozottan előremutató, szintézis-teremtő gondolkodók felkutatása és bemutatása, kiknek tanítása rokon Szepes Mária enciklopédikus igényű munkásságával.

Márti programjai

A GYERMEKI LÉLEK MÁGIÁJA – A VÉGTELENBE NYÍLÓ RÁKÓCZI UDVAR – MITIKUS EMLÉKEZÉSEK

PÖTTYÖS PANNI Gyermeknapok – Városliget és Thália Színház    /2018 - 2020./

A KREATÍV GONDOLKODÁS MÁGIÁJA /2020. online/

AZ ÚJJÁSZÜLETÉS MISZTÉRIUMA – AZ ÉVSZAKOK EZOTÉRIÁJA /2021. online/

DIMENZIÓ TAROT – AZ ÉLET KIRÁLYI JÁTÉKA /2021 online/

A JELEN – LÉT MÁGIKUS INTENZITÁSA – PLANETÁRIS EMLÉKEZET /2022. online/

A SZERETET EPOSZA – A MÁGIKUS AZONOSULÁS PRAXISA /2023. online/

ÉRZÉSVILÁGUNK SZABÁLYOZÁSÁNAK KULCSAI – A MEGVÁLTOTT DÉMON /2023-2024. online/

Partnereink

Image

KAPCSOLAT

Levelezési címünk
Budapest, 1026 Júlia utca 13.

Alapítványunk telefonszáma:
+36 30 990 76 07

Email címünk
info@szepesmariaalapitvany.hu

Facebook
facebook.com/szepesmaria
facebook.com/pottyosp